gototopgototop

Добре дошли в сайта на Роден Край™

Основно меню

Думи на велики българи

" Сегашната деспотско-тиранска система да заменим с демократска република. "
Васил Левски

Translator

English Bulgarian French German Italian Russian

Дарение за Роден Край

Помогнете да опазим историята и културата на България живи!
PayPal

Роден Край™ в Google+

Кой стои зад сайта Роден Край

За сайта

(9 Гласа)

Здравейте,

 

Сайтът Роден Край е собственост и се администрира от Деси и Станимир Каравеликови. По професия сме уеб дизайнери, а в свободното си време обичаме да се занимаваме с фотография, пътешествия и разбира се – история.  И макар че не сме историци,благодарение на  пътуванията ни из България видяхме много интересни неща, които се радваме да споделим и с вас – нашите читатели, но освен това и ни накараха да си задаваме редица неудобни въпроси, на които традиционната историческа наука в България като че ли избягва да даде отговор.  Не очаквайте да получите твърди отговори на страниците на Роден Край. Тук ще прочетете хипотези на различни автори, ще видите снимков материал, ще споделим с вас лични и вероятно много субективни схващания. Историята е пътешествие назад във времето и ще се радваме, ако се присъедините към нас.

 

Кой пише в Роден Край? Повечето материали, които се публикуват тук за момента, принадлежат на нас – администраторите на сайта. Основен виновник за най-хубавите снимки е Станимир, а  из статиите се вихря най-вече аз, Деси. Благодарение на сайта се запознахме с интересни хора, които решиха да споделят с нас изследванията си в областта на българската история. Сърдечно благодим на Кирил Милчев, Иван Бориславов, Павел Серафимов, Росица Гичева, Диляна Миланова и други автори за изпратените снимки и текстови материали. Без техните усилия не само че нашият сайт щеше да бъде по-беден, но и по-малко хора щяха да се докоснат до онези частици история, които помни и забелязва обикновеният човек, а остават пренебрегнати от учените.  В този смисъл, ние ще продължаваме да публикуваме новини и статии за българската история и култура с ясното съзнание, че се четат от много хора, които търсят информация и искат да запазят жива историята на народа си. Роден Край е и ще продължава да бъде безплатен сайт, въпреки че поддръжката му ни струва скъпо, тъй като от един мъничък блог се превърна в пораснало историческо чудовище, което през няколко  месеца плаче за още и още място на сървъра.

Благодарим ви, че посетихте нашия Роден Край! Надяваме се да се завъщате тук отново и отново. А ако имате интересни статии за публикуване – пишете ни на admin [at] rodenkrai.com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com