gototopgototop

Добре дошли в сайта на Роден Край™

Основно меню

Още интересни статии

Думи на велики българи

" Човешката борба за свобода изисква множество ръце и мозъци. "
Христо Ботев

Translator

English Bulgarian French German Italian Russian

Дарение за Роден Край

Помогнете да опазим историята и културата на България живи!
PayPal

Роден Край™ в Google+

Съвременно българско изкуство - новини от 30 август 2011

Новини

(2 Гласа)

Откриват Музей на социалистическото изкуство в София на 16 септември

Идеята за музея ще бъде посрещната по различен начин от различните поколения, но историята трябва да се съхранява без значение дали е добра или лоша, коментира министър Рашидов. Музеят ще бъде под егидата на Националната художествена галерия. Заедно с експозициите в сградата ще има и аудио и видео записи, които също да показват какво е било по времето социализма, защото за много от хората този начин на живот е непознат, допълни министърът. В музея ще се продават и сувенири от времето на социализма – чаши, тениски и други предмети с ликовете на социалистическите лидери.


Източник: touristmedia.info

Българско модерно изкуство ще бъде представено в колекцията на Европейския Парламент

Български произведения на съвременното изкуството влизат в колекцията на Европейския парламент, съобщиха от Информационния център на ЕС в София. Изложбата "Българско изкуство в колекцията на Европейския парламент" ще бъде представена пред медиите на 1 септември от 11.00 ч., а официалното откриване е от 18.30 часа в "Софийски Арсенал" - музей за съвременно изкуство. Експозицията, която ще продължи до 6 септември, представя 15 произведения на 11 съвременни български творци, подбрани от художествената комисия на Европейския парламент и закупени за неговата колекция. Тя включва картини, фотографии и скулптури на Андрей Даниел, Божидар Бояджиев, Бойко Митков, Борис Мисирков, Георги Богданов, Василена Ганковска, Георги Трифонов, Иван Костолов, Любен Генов, Надежда Олег Ляхова, Нина Русева и Станислав Памукчиев.

Веднага след края на тази изложба българската колекция ще бъде транспортирана в Брюксел, където ще бъде показана в специална изложба в ЕП към средата на октомври. Очаква се тази изложба да бъде открита от председателя на ЕП Йежи Бузек, а след това творбите ще бъдат разположени за постоянно в сградите на ЕП в Брюксел, Страсбург и Люксембург.

Източник: actualno.com
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Коментари (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете символите

busy